dragon_age_-_origins.jpg Dragon Age 2 nastavak je igre Dragon Age: Origins, najprodavanije igre razvojnog studija Bioware. U Biowareu su odlučili podijeliti par screenshotova iz igre te nekoliko detalja o njenoj igrivosti, koje vam mi prenosimo.

dragon_age_475.jpg

Dragon Age 2 nastavak je igre
Dragon Age: Origins, najprodavanije igre razvojnog studija Bioware. U Biowareu su odlučili podijeliti par screenshotova iz igre te nekoliko detalja o njenoj igrivosti, koje vam mi prenosimo.

DA2 će, začudo, uzeti nekoliko elemenata od manje prodavanoga Mass Effecta 2. Na konzolama će borba u igri izgubiti taktičke elemente te se fokusirati na akcijski dio, dok će na računalima biti održan dosadašnji sustav. Promijenjene borbe prilagodit će se  igranju na kontroleru, a pretpostavljamo da Bioware cilja na prednosti PS3 i Xbox360 publike sa tim promjenama.

Također će biti izmijenjen razgovor u igri. Izbor rečenica iz Originsa bit će uklonjen a na njegovo mjesto doći će chat krug kao u Mass Effectu, sa prikazom namjere rečenice. Ova promjena bi neke igrače mogla razočarati, no nadamo se da će se to izvesti na kompleksniji način od “dobar-neutralan-zao” izbora odgovora.

Uvesti će se i nastavljanje prošle sačuvane igre iz DA1 tako da će akcije napravljene u prvome dijelu ostavljati posljedice i na drugi dio. Interesantno je da drugi dio započinje prije kraja prvoga pa im se radnje miješaju.

Još jedna razočaravajuća vijest je da će glavni lik biti limitiran na čovjeka, kojemu ćemo moći mijenjati izgled lica i spol.

Nije nam jasno zašto su se u Biowareu odlučili na ove korake unazad, od simplificirane borbe i razgovora do nemogućnosti odabira rase glavnog lika. Dragon Age su kupovali fanovi određene vrste igara, staromodnijih RPGova, a oni sada taj pristup mijenjaju. Može se pretpostaviti da pokušavaju spojiti fanove Dragon Agea i Mass Effecta u jednu skupinu što se može pokazati veoma profitabilnim, ali i riskantnim potezom.

Uz ove vijesti, Bioware je objavio i dva screenshota iz igre koja prenosi gameinformer.com:

Dragon Age 2

Dragon Age 2