champions_online_boxart_100Kao da su čekali izdavanje DCUO-a, za posrnuli Crypticov superherojski MMO Champions Online jučer je objavljeno kako će konverzija na free to play model plaćanja, nazvan Free for All, biti provedena 25. ovoga mjeseca. Naravno, ništa nije uistinu besplatno te se zapravo radi o hibridnom modelu.

champions_online_boxart_250Kao da su čekali izdavanje DCUO-a, za posrnuli Crypticov superherojski MMO Champions Online jučer je objavljeno kako će konverzija na free to play model plaćanja, nazvan Free for All, biti provedena 25. ovoga mjeseca. Naravno, ništa nije uistinu besplatno te se zapravo radi o hibridnom modelu.

Free for All će tako ići ruku pod ruku sa C-Storeom, in-game trgovinom koja je već ranije uvela mikrotransakcije u igru. Igrači će imati izbor ne plaćati uopće no igrati uz set ograničenja, plaćati one dijelove igre koje žele, ili kao i do sad pretplatiti se te imati pristup svim mogućnostima igre.

Među free to play ograničenjima nalaze se standardna poput malog broja slotova za likove (svega dva), ograničeni chat te količina in-game novca i inventory bagova, itd. Silver (free to play) memberima biti će dostupna većina contenta unutar igre, no glavno ograničenje tiče se vjerojatno najunikatnije i najvažnije karakteristike igre. Konkretno, za razliku od gold membera (kako će se zvati oni sa pretplatom), silver memberi neće moći koristiti custom archtypeove tj. po vlastitom izboru birati moći za svoje likove, već će biti ograničeni na kolekciju predefiniranih.