blizzard.gif Blizzard Entertainment, proizvođač računalnih igara najpoznatiji po Warcraft, Starcraft i Diablo franšizama prošli tjedan dobio je parnicu u vrijednosti od 88 milijuna američkih dolara protiv Alyson Reeves zbog držanja piratskog World of Warcraft servera.

blizzard.gifBlizzard Entertainment, proizvođač računalnih igara najpoznatiji po Warcraft, Starcraft i Diablo franšizama prošli tjedan dobio je parnicu u vrijednosti od 88 milijuna američkih dolara protiv Alyson Reeves zbog držanja piratskog World of Warcraft servera.
   
Alyson Reeves optužena je (među ostalim) za zaobilaženje Blizzardove zaštite njihovih autorskih prava, za nepoštovanje tih istih autorskih prava te za nelojalnu konkurenciju. Naime, Blizzard je tužio Reeves da im je svojim piratskim serverom pod imenom Scapegaming oduzela 200 dolara zarade po igraču. Reeves je na svojoj stranici naplaćivala razne pogodnosti na svome serveru, od 1$ za dva levela unutar igre do 300$ za lika vrijednog tjedan dana igranja punog vrijednih itema i slično. Blizzard je dobio informacije od PayPala da je Reeves imala 3 milijuna dolara zarade na svom računu.

Reeves nije odgovorila na tužbu te je parnica automatski dodijeljena Blizzardu. Još je neutvrđeno hoće li će optužena moći isplatiti dodijeljen iznos. Ovo je jedna od Blizzardovih najavljenih strožih mjera osiguranja za osiguravanje autorskih prava i dosada najveća.