bgeelogoNakon još jednog odbrojavanja na baldursgate.com, Overhaul Games objavili su detalje o Baldur’s Gate Enhanced Editionu, najvažniji od kojih je da će igra biti izdana za PC 18. rujna.

screen03

Nakon još jednog odbrojavanja na baldursgate.com, Overhaul Games objavili su detalje o Baldur’s Gate Enhanced Editionu, najvažniji od kojih je da će igra biti izdana za PC 18. rujna.

Baldur’s Gate Enhanced Edition pored PC-a biti će izdan za Mac OS X, iPad i Android. Mac i iPad verzije također će izaći u rujnu, dok za Android datum izlaska još nije najavljen. Glavne novosti koje BGEE donosi biti će svakako modernizirano korisničko sučelje posebno prilagođeno za pojedine platforme, optimizirani cross-platform multiplayer sa matchmaking mogućnostima te sve opcije za izradu likova koje nisu bile prisutne u BG1 ali su bile uvedene u BG2. Tu je naravno i mnoštvo bugfixova i optimizacija za moderne uređaje te obećana kontinuirana podrška, kao i podrška modding zajednici.

screen01

No, ekipa iz Overhaul Gamesa dodala je i ponešto novog sadržaja. Tri nova NPC-a (monk, wild mage i blackguard) mogu vam se pridružiti u party, a svaki od njih sa sobom donosi i vlastitu avanturu. Osim toga, tu je i nova, zasebna avantura nevezana uz glavninu igre, u kojoj možete kreirati čitav party te se kroz 15 rundi boriti za preživljavanje u podzemnoj areni.

Cijena? Prava sitnica. Za PC i Mac verzije iskeširat ćete 20 dolara, a za iPad i Android verzije upola toliko. No, u potonjima će dvoje od novih NPC-ova te nove voice setove i portrete za likove (koji su inače uključeni u PC i Mac verzijama) biti potrebno dodatno platiti.