playersmanualJoseph Bloch objavio je na svojem blogu planove za financiranje i izdavanje Game Masters Toolkita  i Bestiarya za svoj Adventures Dark and Deep RPG.

playersmanualJoseph Bloch objavio je na svojem blogu planove za financiranje i izdavanje Game Masters Toolkita  i Bestiarya za svoj Adventures Dark and Deep RPG.

Adventures Dark and Deep je Blochova vizija o tome kako bi se originalni Dungeons & Dragons razvijali da Gygax nije napustio TSR sada već davne 1985. Prošle godine izdan je A Curious Volume of Forgotten Lore, dodatak iskoristiv sa bilo kojim D&D retro-klonom, pa čak i sa samim ranim edicijama D&D-a. On je donio nove klase te ostale opcije i pravila inspirirana Gygaxovim radom odnosno smjerom u kojem je vodio D&D prije nego li je napustio TSR. No, originalna ideja je bila da Adventures Dark and Deep bude samostojeća igra, i to se upravo počelo realizirati. Nedavno je u prodaju kao PDF pušten Adventures Dark and Deep Players manual, dok je rad na Game Masters Toolkitu i Bestiaryu u tijeku.

Za razliku od Players manuala, Game Masters Toolkit neće biti kickstartan jer su sva sredstva već osigurana. Ilustracije upravo počinju pristizati od autora a uređivanje knjige je oko 50% gotovo. Za sada je izgledno kako će ona biti izdana tijekom svibnja.

Što se pak Bestiarya tiče, on će ipak biti kickstartan, no primarno zbog ilustracija. Naime, sadržavati će čak 896 različitih monstera, kako starih klasika tako i potpuno novih kreacija. Kada kickstarter bude započet, tekst će već biti gotov, a ovisno o tome koliko se novaca skupi iznad inicijalnog cilja (koji će biti dovoljan za naslovnicu, uređivanje, prijelom i pokoju unutarnju ilustraciju), toliko će i monstera biti ilustrirano. Bestiary će vjerojatno biti izdan krajem godine.