Magneto-Michael-FassbenderOd sutra u kinima kreće prikazivanje X-Men prequela u kojem saznajemo kako su Xavier i Magneto otkrili svoje moći i osnovali prvu skupinu – Bratstvo mutanata.

X-MenFirstClassCastOd sutra u kinima kreće prikazivanje X-Men prequela u kojem saznajemo kako su Xavier i Magneto otkrili svoje moći i osnovali prvu skupinu mutanata.

Radnja filma vraća nas u 60-e kada se mladi profesor Xavier (James McAvoy) i Erik Lehnsherr, odnosno Magneto (Michael Fassbender), upoznaju i izmjenjuju ideje i planove oko čovječanstva. Njihova različita uvjerenja dovode do raskola prijateljstva i osnivanja X-Mena i Bratstva mutanata. U filmu se pojavljuju i drugi poznati mutanti, poput Mistique (Jennifer Lawrence), Beasta (Nicholas Hoult) i Emme Frost (January Jones).

Kevin Bacon glumi Sebastiana Shawa, vođu mutanata koji žele dovesti kraju svijeta, a najavljen je i cameo Hugha Jackmana u ulozi Wolverinea. Redatelj Michael Vaughn (Stardust, Kick-Ass) nada se prilici da snimi još nastavaka i posve spoji priču o X-Menima.