wolverine.jpgPodijeljene su uloge za Wolverine, prequel film X-Men trilogije. Priča je smještena 17 godina u prošlost, kada su mutantu Wolverinu ugradili neuništivi metal adamantium u kostur. Priča će se osim toga koncentrirati na neobičan i nasilan odnos između Wolverinea i Sabretootha.

William Stryker vodi vladin projekt “Weapon X” koji pretvara mutante u hodajuća oružja. Temeljen na elementima Marvelovog stripa, film će također sadržavati cijelu paletu popularnih mutanata koji do sada nisu imali priliku biti u filmu.

Profesionalni hrvač Tyler Mane nadao se da će ponoviti ulogu Sabretootha, ali je ona ipak dodijeljena Lievu Schreiberu (koji je pak trebao glumiti mladog Strykera). Danny Hudson glumi Williama Strykera, iako se pričalo da će Brian Cox, koji ga je glumio u X2, biti digitalno pomlađen za ulogu.

Od ostalih mutanata iz Weapon X programa Lynn Collins glumi Silver Fox – Wolverineovu ljubav, Ryan Reynolds glumi Deadpoola, Taylor Kitsch je Gambit, a Will.i.am u svojoj prvoj filmskoj ulozi glumi Johna Wraitha, mutanta s moćima teleportacije.

Scenarij za film, koji izlazi iduće godine, napisao je David Benioff, koji trenutno radi i na igranoj seriji prema knjigama Georga R.R. Martina Pjesme Leda i Vatre.