rorschach-watchmen.jpgU alternativnoj 1985. gdje bi napetost između Amerike i Sovjetskog saveza mogla svaki čas dovesti do nuklearnog rata, grupa superjunaka se mora ponovno ujediniti kako bi istražili brutalno ubojstvo bivšeg kolege i spasili vlastite živote. Jedan od njih, umirovljeni super-detektiv Rorschach, polako otkriva motive ubojstva jedinog iz grupe superheroja koji je imao nadnaravne moći.

Watchmen je prva filmska ekranizacija legendarnog stripa Alana Moorea iz 1987. godine. Riječ je o jedinom stripu koji se popeo na listu “100 najboljih romana engleskog jezika” časopisa Time. Alan Moore je izjavio kako je htio napraviti strip koji ima težinu, svojevrsnog Mobyja Dicka među stripovima.

Film režira Zack Snyder, poznat po filmovima Dawn of the Dead i 300, a za glumce su, osim Carle Gugino, izabrani uglavnom anonimci. Alan Moore je odbio sudjelovati na snimanju filma jer se do sada previše puta razočarao ekranizacijama svojih stripova. Watchmene možete gledati u kinima početkom iduće godine.