viki_viking.jpgOvog četvrtka u hrvatskim kinima kreće redovno prikazivanje njemačkog filma za djecu nastalog prema popularnim knjigama, animiranoj seriji i stripovima o Vikingu Vikiju. viki_viking.jpgOvog četvrtka u hrvatskim kinima kreće redovno prikazivanje njemačkog filma za djecu nastalog prema popularnim knjigama, animiranoj seriji i stripovima o Vikingu Vikiju.

Viki (Jonas Hämmerle) je crvenokosi dječak koji se svojom inteligencijom ističe među vikinzima koji su obično snažni, tvrdoglavi i bučni. Jednog dana njegovo selo napadaju tajanstveni pljačkaši sa zmajolikim maskama i otimaju svu djecu.
Jedino je Viki, koji je zaglavio na stablu igrom slučaja izbjegao napad. On i njegov otac poglavica predvode ostale vikinge u akciju spašavanja…

Priča o dosjetljivom Vikiju nastala je iz pera švedskog pisca Runera Johnsona, a nakon što je prevedena na njemački, stekla je toliku popularnost da je po njoj nastala prvo audio drama, a potom i lutkarska te animirana serija.
Kako bi uštedjeli, Nijemci su za crtanu seriju odlučili surađivati s Japancima i time utabali stazu drugim euro-manga projektima kao što je na primjer Pčelica Maja.
Njemački redatelj i komičar Michael Bully Herbig u seriju se zaljubio kao dijete, a prošle je godine snimio film koji će hrvatska publika ipak gledati u engleskoj verziji s titlovima.