Carice-van-Houten-smallOtkrivene su glavne uloge za drugu sezonu Igre prijestolja. Saznajte tko će tumačiti Stannisa, Melisandre i Brianne! Na popis dodani Davos i Cressen.

Clash-of-Kings-stannisOtkrivene su glavne uloge za drugu sezonu Igre prijestolja. Saznajte tko će tumačiti Stannisa, Melisandre i Brianne!

Dok čitate ovu vijest, George R.R. Martin je “bacio udicu” i u preko zagonetke otkrio još jednu važnu ulogu.

His fate is one that Derek Jacobi has tasted twice.

He knew Indiana Jones, has hung with droids and jedi, thrice contended for a Larry, winning once. He’s been a knight (often), an archbishop (twice), a dean, a priest, a doctor.

Dok pokušavate pogoditi o kome se radi, prođimo one koji su već odabrani. Namjerno smo odabrali više slika, tako da bolje proučite lica glumaca.

Kralja Roberta je u prvoj sezoni tumačio Mark Addy, a njegovog najmlađeg brata Renlyja glumi Gethin Anthony. Srednjeg brata Stannisa samo spominju kao krutu osobu koju je teško voljeti. Nakon događaja u prvoj sezoni, Stannis postaje pravedni nasljednik krune, te jedan od sudionika u srazu kraljeva. Njegovu ulogu u seriji tumačiti će britanac Stephen Dillane, kod nas manje poznati glumac nominiran za Emmy, te vlasnik Tony i BAFTA nagrade.

Stephen-Dillane

Stannisovu savjetnicu i svećenicu Melisandre glumiti će nizozemka Carice van Houten, koju neki možda poznaju po ulogama u filmovima Black Book i Valkyrie. Imala je ulogu i u filmu Repo Men, a osvojila je nekoliko nizozemskih nagrada Rembrandt i Golden Calf.

Carice-van-Houten

Vijesto o odabiru Gwendoline Christie za ulogu Brianne malo je starija, ali smo ju odlučili dodati na popis jer se radi o jednom od ključnih novih likova u seriji. Brianne je neugledna ratnica, žena u službi Renlyja koji (kao i mnogi drugi) teži Željeznom prijestolju. Gwendoline je do sada imala samo “sitnije” uloge, dok ju visina od 1.90 m garantira veliku ulogu u ovoj priči.

Gwendoline-Christie

Stannisovog najodanijeg čovjeka Davosa Seawortha, bivšeg kriumčara koji mu je pomogao tokom jedne opsade, glumit će irac Liam Cunningham. Nedavno je imao uloge u ukinutoj seriji Camelot, kao i filmovima Centurion i Clash of the Titans. Neki ga se možda sjećaju iz filma Dog Soldiers.

liam-cunningham

Martinova šifra je u međuvremenu razotkrivena, radi se o Oliver Ford Daviesu koji će glumiti meštra Cressena, također u službi Stannisa Baratheona. Davies je glumio u novijim Star Wars filmovima, a nedavno je glumio u Hamletu, a pozornicu je dijelio s Davidom Tennantom i Patrickom Stewartom.

Oliver_Ford_Davies