fringe-c4Večeras na HRT-u u kasnovečernjem terminu kreće prikazivanje znanstveno-fantastične serije “Fringe – Na rubu”.

 

fringe-diner_510Večeras na HRT-u u kasnovečernjem terminu kreće prikazivanje znanstveno-fantastične serije “Fringe – Na rubu”.

Seriju je zajedno s Alexom Kurtzmanom i Robertom Orcijem stvorio J.J. Abrams, tvorac serija Felicity, Alias i Lost, te filmova Cloverfield i novog Star Treka. Fringe, koji smo nedavno spominjali u članku o Agencijama protiv nadnaravnog, je najlakše opisati kao zabavniju, znanstveno potkovanu verziju X-Filesa.

Prva, dvostruka epizoda prikazat će se večeras na drugom programu HRT-a u 23:35 u trajanju od 90 minuta. Fringe možete pratiti od ponedjeljka do četvrtka u sličnom terminu.

Serija prati FBI agenticu Oliviu Dunham (Anna Torv) koja se upliće u slučaj čiji su efekti na rubu znanosti. Kako bi otkrila uzrok terorističke katastrofe na avionu traži pomoć institucionaliziranog znanstvenika Waltera Bishopa (John Noble). Skrb nad poremećenim znanstvenikom u rukama je otuđenog sina Petera (Joshua Jackson) koji nije previše oduševljen što mora surađivati s vladom…

Nedavno je u popodnevnom terminu krenulo emitiranje još jedne znanstveno-fantastične serije, Stargate: Svemir. Danas je prikazana šesta epizoda pa još nije prekasno da se pridružite avanturama slučajne posade na drevnom brodu koji je opremljen Zvjezdanim vratima.