joffrey_thronesDan nakon američke premijere, u ponedjeljak 2. travnja u 20:05h, na hrvatskom HBO-u kreće prikazivanje nagrađivane serije Igra prijestolja.

joffrey_thronesDan nakon američke premijere, u ponedjeljak 2. travnja u 20:05h, na hrvatskom HBO-u kreće prikazivanje nagrađivane serije Igra prijestolja.

Pet kraljeva uzdiže se u ratu za Željezno prijestolje. Robb Stark (Richard Madden) se bori za neovisnost Oštrozimlja i sjevernih krajeva, a braća Stannis (Stephen Dillane) i Renly (Gethin Anthony) obojica pokušavaju preoteti krunu pokojnog kralja Roberta, čiji sin Joffrey (Jack Gleeson) trenutno sjedi na prijestolju. Stannis je okrutni i strogi stariji brat koji očekuje pobjedu iz saveza sa Crvenom svećenicom Melisandre (Carice van Houten), a popularni mlađi brat Renly udružuje svoje ratnike sa bogatom kućom Tyrell u nadi da osvoji Željezno prijestolje od Lannistera.

Okružen neprijateljima sa svih strana, Tyrion Lannister (dobitnik Emmyja i Zlatnog globusa Peter Dinklage) odlazi u prijestolnicu kako bi savjetovao mladog i okrutnog vladara Joffreya, istovremeno smišljajući planove kako da oslobodi svog brata Jaimea (Nikolaj Coster-Waldau) iz ruku Robba i njegovih podanika.

Daenerys (Emilia Clarke) otkriva da zmajevi nisu od koristi gladnoj djevojci napuštenoj u pustinji i pokušava naći saveznike da obnovi dinastiju Targaryen. Dok se duga zima polako približava, Jon Snow (Kit Harington) održava svoju zakletu dužnost i putuje preko Zida da se sukobi s divljacima koji prijete kraljevstvu.

Nove epizode Igre Prijestolja će se prikazivati svakog ponedjeljka u 20.05h na HBO-u te reprizirati utorkom u 21.45h, petkom u 22.00h i nedjeljom u kasnim večernjim satima. Serija će također biti dostupna i na usluzi videa na zahtjev HBO On Demand.

Ove sezone očekujemo još više intriga, preokreta i sukoba. Veliki rat petorice kraljeva centralni je dio sezone, a prema viđenom iz trailera, neće nas razočarati. Stigli su i posljednji prilozi prije početka emitiranja serije, jedan o novim likovima koje ćemo susresti, a drugi o fantastičnim lokacijama.

Izvršni producenti Davida Benioffa i D.B. Weiss stvorili su seriju prema serijalu knjiga “Pjesme leda i vatre” George R.R. Martina, koji je aktivno uključen u projekt i zadužen a pisanje scenarija osme epizode. Kao što sigurno znate, dio Igre prijestolja je sniman u Dubrovniku koji je za te potrebe postao kraljevska prijestolnica i egzotični grad Quarth. Nadamo se da će produkcija obići hrvatsku i ove jeseni kad kreće snimanje treće sezone.