ultramarines_movie.jpg U 41. tisućljeću vlada rat, a rubove Carstva brane Space Marines, genetski modificirane elitne postrojbe. Najsmrtonosniji od njih su Ultramarines, o kojima se snima i film. ultramarines-teaser.jpg
U 41 tisućljeću vlada rat, a rubove Carstva brane Space Marines, genetski modificirane elitne postrojbe. Najsmrtonosniji od njih su Ultramarines, o kojima se snima i film.

Dugometražni animirani film "Ultramarines" snima se prema popularnoj SF stolnoj strateškoj igri s minijaturama Warhammer 40,000 britanskog proizvođača Games Workshop. Dobra vijest za obožavatelje jest da scenarij filma piše čovjek koji je radio i na popratnim romanima za Warhammer – Dan Abnett, koji je napisao više od 25 knjiga među kojima su serija "Gaunt’s Ghosts", neke od "Horus Heresy" novela i trilogija "Eisenhorn".

"Ultramarines" se snima u CGI animaciji pomoću Image Metrics tehnologije za hvatanje pokreta lica (koja je prethodno korištena na brojnim igrama poput GTA IV i Assassins Creed II). Film u režiji Martyna Picka izaći će tokom godine na DVD-ima, ali je konkretan datum još nepoznat. Glasovne glumce predvode Terence Stamp, John Hurt i Sean Pertwee, a najavljeni foršpan pogledajte ovdje.