here_be_dragons.jpgJ.R.R. Tolkien, Charles Williams, C.S. Lewis i H.G. Wells u istom filmu? Zvuči nevjerojatno, ali upravo se piše scenarij za ekranizaciju knjige "Here, There Be Dragons". here_be_dragons.jpgJ.R.R. Tolkien, Charles Williams, C.S. Lewis i H.G. Wells u istom filmu? Zvuči nevjerojatno, ali upravo se piše scenarij za ekranizaciju knjige "Here, There Be Dragons".

Slavni fantasy pisci Tolkien, Williams i Lewis, članovi grupe Inklings koja se sastajala u pubu i raspravljala o hinjenoj povjesti, glavni su junaci James A. Owenovog serijala "The Chronicles of Imaginarium Geographica". U njoj trojica Oxfordskih znanstvenika nasljeđuju knjigu prepunu neobičnih jezika i geografskih karti nepostojećih lokacija.
Ekipa susreće H.G. Wellsa, četvrtog iz skupine zaduženog za brigu o knjizi, a putem se bore protiv Zimskog kralja Mordreda.
Producent Rick Porras, koji je radio i na Jacksonovim "Gospodarima prstenova" zadužen je za snimanje filma, a Travis Adam Wright piše scenarij za adaptaciju prve dvije knjige iz serijala.
Za raspravu o mogućim glumcima mladih pisaca još je prerano, ali smo sigurni da su fanovi "Gospodara prstenova", "Narnijskih kronika" i "Rata svjetova" jednako zainteresirani.