9burton.jpgPrvo u rujnu izlazi 9, dugometražna adaptacija kratkog animiranog filma Shanea Ackera koji će producirati Burton. Izvornik je 2005. godine bio nominiran za Oscara u kategoriji kratkih animiranih filmova. Radnja prikazuje postapokaliptični svijet u kojem “žive” krpene lutke pokušavaju spasiti čovječanstvo. Grupu lutaka čija su imena jednostavni brojevi predvodi 9 (Elijah Wood). Ostale glasove posuđuju Jennifer Connelly, Crispin Glover, Martin Landau, Christopher Plummer i John C. Reilly. Film izlazi simboličnog datuma 09.09.2009., a trailer možete pogledati na službenoj stranici filma.

Burtonova adaptacija Alice in Wonderland u kinima treba izaći početkom iduće godine. O filmu smo vam već pisali, a više pročitajte ovdje.

Sprema se i remake Frankenweeniea u stop-motion animaciji. Film je istovremena posveta i parodija Frankensteina iz 1931. godine koji je pak snimljen prema romanu Mary Shelley.

Uz sve to, Tim Burton će režirati i filmsku obradu serije Dark Shadows. Ta gotička sapunica emitirala se između 1966. i 1971. godine. Prva je uvela nadnaravne elemente u popodnevne termine, tako da su duhovi, čarobnjaci, vukodlaci i ostala čudovišta tada bili neobična pojava na malim ekranima. Veliku popularnost seriji je donio lik vampira Barnabasa Collinsa kojeg će u Burtonovoj obradi glumiti neizbježni Johnny Depp.