justice-league1Nakon neviđenog uspjeha The Avengersa na kino blagajnama podiglo se jasno pitanje: kako ih nadmašiti? Otkrijte s nama koji se idući filmovi snimaju i planiraju, te gdje kreće filmsko-stripovska industrija.

justice-league1

Nakon neviđenog uspjeha The Avengersa na kino blagajnama podiglo se jasno pitanje: kako ih nadmašiti? Otkrijte s nama koji se idući filmovi snimaju i planiraju, te gdje kreće filmsko-stripovska industrija.

Christopher Nolan je nedavno potvrdio ono što smo već odavno znali, The Dark Knight Rises je njegov posljednji film o Batmanu. Studio, s druge strane, nije gotov s Tamnim vitezom pa se ponovno skida prašina s dugo najavljivanog Batman vs. Superman filma. Naravno, nema čvrstih podataka vezanih uz taj film, ali se fanovi nadaju vidjeti dva velikana u akciji.

DC sigurno nije spreman prepustiti cijelo tržište Marvelu i njihovom pomno izgrađenom svijetu Avengersa pa smišljaju kako da spoje Justice League film. Wonder Woman nije uspjela lansirati svoju seriju, ali se već piše scenarij za film koji bi mogao biti uvod u Justice League priču. Green Arrow s druge strane ima obećajuć trailer za svoju seriju, duhom blisku Nolanovom mračnom svemiru.

Iznenađujuća je vijest da se najavljuje Green Lantern reboot, vjerojatno potaknut financijskim neuspjehom filma iz prošle godine. Novi Lantern bi također mogao biti priprema za Justice League, kao i The Flash film o kojem se šapuće neko vrijeme.

Zanimljivo je napomenuti da Snyderov Man of Steel film o Supermanu neće biti vezan uz Justice League film, iako je Nolan nadgledao produkciju filma.

Marvel također ima pune ruke posla, s malo opipljivijim vijestima. Otkazali su animirane Avengers: Earth’s Mightiest Heroes u korist Avengers Assemble serije koja će biti bliža The Avengers igranom filmu.

Treći nastavak Iron Mana okružen je glasinama i nagađanjima. Patriotski oklop, koji ste vidjeli u našoj prethodnoj vijesti navodno pripada War Machineu, a spominje se i pojava MODOK-a u filmu.

Zachary Levi, poznat po seriji Chuck, mogao bi se pridružiti postavi Thora 2 kao Fendral, jedan od Thorovih prijatelja s Asgarda. Idris Elba je pak potvrdio da se vraća kao Heimdall, a u filmu će ovaj put imati još veće uloge.

Osim Ant-Man, Doctor Strange i Black Widow filmova, priča se i o Black Panther ekranizaciji. Navodno je u izradi scenarij, a film se planira za 2014. godinu.

Producenti The Amazing Spider-Man reboota pričali su o tome da žele snimiti zasebni film o Venomu, te izrazili nadu da se Spider-Man u nekom obliku pojavi u Avengersima.

Očito je da smo se u ovom tekstu osvrnuli na lijepe želje i nade producenata, glasine obožavatelja i neka predviđanja, što znači da se dio ovih “najavljenih” filmova nikad neće snimiti zbog odbačenog scenarija, problema s financijama ili nekih drugih produkcijskih paklova.