Warehouse-13-smallVečeras možete početi pratiti Warehouse 13, novu znanstveno-fantastičnu seriju na HRT-u. Skladište 13 je ogromno spremište usred pustinje Nevade za razne artefakte i fantastične naprave.

 

warehouse-13Večeras možete početi pratiti Warehouse 13, novu znanstveno-fantastičnu seriju na HRT-u. Skladište 13 je ogromno spremište usred pustinje Nevade za razne artefakte i fantastične naprave.

Dvoje tajnih agenata se iznenade kad nakon spašavanja predsjednika SAD-a, umjesto hvale i medalje dobivaju zadatak kao čuvari naizgled zapuštenog skladišta. Ono što ne znaju jest da su to skladište konstruirali Nikola Tesla, Thomas Edison i M.C. Escher kao trinaestu inkarnaciju spremišta za artefakte i mistične predmete. Prvu je konstruirao Aleksandar Veliki, a nakon požara Aleksandrijske knjižnice, skladište mijenja lokacije po svijetu i s vremenom puni svoj inventar sve neobičnijim i opasnijim predmetima.

Agenti, koji se međusobno ne podnose zbog svojih različitosti, moraju čuvati skladište i vraćati ukradene i izgubljene predmete. Seriju su mnogi opisali kao spoj Indiane Jonesa i X-Filesa, a u Americi se završava prikazivanje druge sezone. Prvu epizodu možete pogledati večeras na HRT 2 u 22:55.