locke-key-100Bliži se snimanje pilot epizode iščekivane serije Locke & Key prema strip serijalu Joea Hilla, sina Stephena Kinga.

locke-key-titleBliži se snimanje pilot epizode iščekivane serije Locke & Key prema strip serijalu Joea Hilla, sina Stephena Kinga.

Isprva planiran kao film, projekt je promijenjen u seriju nakon što se u produkciju upleo Steven Spielberg koji će na njemu raditi s Alexom Kurtzmanom i Robertom Orcijem.

Hillovi su stripovi nastali pod jakim utjecajem Kinga i Lovecrafta pa bi i serija trebala biti snimana u mračnijem tonu. Priča prati obitelj Locke koja se nakon ubojstva oca seli na majčino imanje u mjestu Lovecraft, Massachusetts. Jedan od sinova, delikvent koji je ubio oca, tamo otkriva magična vrata koja odvajaju duh od tijela…

Serija je očito još u povojima, ali su neka od glumačkih imena već povezana s pilotom. Ovih je dana objavljeno da će najstarijeg Locke brata glumiti Jesse McCartney čime se pridružio Mirandi Otto, Nicku Stahlu i Sarah Bogler koji su od ranije odabrani za uloge u seriji.