the_dark_tower.jpgVjerujemo da je mnoge obožavatelje Stephena Kinga obradovala vijest da će se njegov serijal The Dark Tower ekranizirati u obliku serije i tri filma.

the_dark_tower.jpg

Vjerujemo da je mnoge obožavatelje Stephena Kinga obradovala vijest da će se njegov serijal The Dark Tower ekranizirati u obliku serije i tri filma.

Projekt vodi redatelj Ron Howard koji je Kingovu priču o revolverašu Rolandu Deschainu planirao početi igranim filmom, nakon kojeg slijedi jedna sezona serije. Nakon toga ide idući film, a poslije njega druga sezona serije koja će prikazati mlađe dane revolveraša, popraćene i u strip serijalu koji izdaje Marvel.

The Dark Tower mnogi smatraju životnim djelom horor pisca Stephena Kinga. Taj serijal, sačinjen od sedam knjiga pisanih u periodu od 1970. i 2004. godine, može se opisati kao križanac Tolkienovog Gospodara prstenova i Sergio Leoneovih špageti westerna. Glavni lik je posljednji pripadnik viteškog reda revolveraša koji na putu do Kule tmine putuje kroz mnoge svjetove i susreće brojne likove iz Kingovog opusa, uključujući i samog pisca. Time ova kombinacija westerna, magije i horrora služi kao vezivo autorove bogate bibliografije.

Prije nekoliko godina King je prava za seriju prodao J.J. Abramsu za pišljivih 19 dolara zbog velikog povjerenja u njegove sposobnosti, ali je ovaj u međuvremenu odustao od projekta jer se nakon Losta nije htio vezati uz nešto toliko dugoročno.

Tko će glumiti Rolanda još nije poznato, iako su glasine uglavnom spominjale Christiana Balea. Howard se još nije izjasnio oko konkretnog imena, ali je natuknuo da će to biti poznata zvijezda. Adaptaciju scenarija piše Akiva Goldsman, a producenti su Brian Grazer i Stephen King. Ovaj ambiciozni projekt koji spaja veliko platno i TV ekrane u kinima bi mogao biti već za dvije godine.