rob-cohen.jpgU ožujku iduće godine slavni bi američki redatelj Rob Cohen trebao snimati svoj novi film pod radnim imenom "Medieval" u Dubrovniku. Cohen je prepoznao Dubrovnik kao jednu od zanimljivijih lokacija na Mediteranu, a dio scena će se snimati i u Splitu, Trogiru i Solinu.

Očekuje se da će snimanje trajati do kraja travnja, a zbog Cohenovih prijašnjih iskustava s glumcima i činjenicom da je riječ o filmu koji će imati veliku glumačku postavu, u filmu bi se mogli pojaviti Nicolas Cage i Vin Diesel.
Scenarij koji potpisuju Mike Finch i Alex Litvak podsjeća na srednjovjekovnu inačicu "Sedmorice veličanstvenih", "Dvanaest žigosanih" ili "Privedite osumnjičene". Film počinje s raznolikom skupinom ratnika (vitez, lopov, zulu ratnik, samurai i viking) zatočenih u istoj tamnici. Prilično neuvjerljiva radnja sugerira da im je ubrizgan otrov koji je u reakciji sa Suncem smrtonosan, a ako žele preživjeti, moraju koristiti svoje raznolike vještine i ukrasti kraljevsku krunu. Nasumične prepreke u toj pustolovini uključuju ciganke, magnetske zidove i sumo-borce.
Hoće li redatelj "Zmajevog srca", "Brzih i žestokih" i nove "Mumije" stvoriti novi hit od ovog filma kojeg već sada po veličini uspoređuju s "Gospodarom prstenova", samo nebo zna.