ramayan_3392ad.jpgRama, poznati lik epske hinduističke priče, princ plave kože, jedna od inkarnacija boga Višnua, hrabri ratnik koji kreće u borbu protiv demona pod vodstvom Ravana, čovjek koji voli princezu Seetu sposobnu manipulirati silama prirode, nakon stripa i igre bit će utjelovljen i na filmskom platnu.

Naime, 2006. godine Virgin Comics izdao je seriju stripova o Ramayanu. 2007. godine Sony Online Entertainment dolazi na ideju stvaranja MMO igre za PC, ali tada Ramu i ostalo društvo smještaju u budućnost i priču prilagođavaju tim uvjetima zadržavajući glavne značajke samog epa: dužnost, čast, žrtvovanje i zajedništvo naravno uz finu začinjenost istočnjačkom filozofijom.

A sada, Mandalay Pictures, pod vodstvom Johna Colleeja ("Master and Commander," "Happy Feet") kreće u adaptaciju Ramayana za filmsko platno. Iako se ne znaju detalji o glumačkoj postavi i redatelju, zna se da su producenti Mark Canton i Cathy Schulman. Nama ostaje da se nadamo kako će i ovaj junak zabljesnuti barem jednakom slavom svojih ekraniziranih prethodnika te možda osvježiti filmsku ponudu nekim novim stvarima.