spirit-screams.jpgRađen prema novinskom stripu Willa Eisnera, The Spirit će biti film u duhu Sin Cityja Franka Millera. Miller je i napisao scenarij za filmsku adaptaciju stripa, a osim toga će ga i režirati.

Gabriel Macht glumi Spirita, junaka koji se vratio iz groba kako bi zaštitio Central City od Octopusa (Samuel L. Jackson), čovjeka koji ubije svakog dovoljno nesretnog da mu vidi lice. Film se neće baviti postankom junaka, nešto na što smo navikli u Marvelovim ekranizacijama, nego će se koncentrirati na Spiritove kasnije pustolovine. Glavni junak će, osim borbe s Octopusom, biti zapleten i u ljubavni trokut s dvije ljepotice.

Eva Mendes u filmu glumi Sand Saref, djevojku s krive strane zakona koja ima posebnu vezu sa Spiritom. Glumica je tražila Franka Millera da glumi u filmu i prije nego što je vidjela scenarij. Scarlett Johansson glumi Octopusovu fatalnu tajnicu Silken Floss, a u filmu se pojavljuje i Stana Katić, kanadska glumica srpskohrvatskog podrijetla koje se naši gledatelji možda sjećaju iz serija 24 i Heroji.