terminator-spasenje.jpgOd sutra u kinima možete pogledati četvrti nastavak Terminatora, s Christianom Baleom u glavnoj ulozi. Terminator: Spasenje prvi je film iz serijala čija je radnja smještena isključivo u budućnosti. Radnja bi trebala objasniti kako je Kyle Reese završio u prošlosti i nastanak originalnog modela T-800. Film je režirao McG, poznat po akcijskim filmovima i glazbenim spotovima. Terminator 5 već je najavljen.

Iako su datum Sudnjeg dana odgodili, računalna mreža Skynet ipak zaživi 2004. godine i odluči da treba istrijebiti ljudsku rasu s lica zemlje. U postapokaliptičnoj 2018. Bale glumi Johna Connora, vođu pokreta otpora protiv Skyneta i Terminatora koje je to računalo stvorilo. Budućnost na koju je Connor pripreman dođe u pitanje kad upozna Marcusa Wrighta, čovjeka čije je posljednje sjećanje bilo na redu za smrtnu kaznu. Connor mora saznati je li Marcus poslan iz budućnosti ili prošlosti i može li pomoći u spasenju ljudske rase.

Sam Worthington glumi Marcusa Wrighta, a mladog Kylea Reesea glumi Anton Yelchin poznat po ulozi Chekova u novom Star Treku. Connorovu ženu Kate glumi Bryce Dallas Howard. Filmske trailere pogledajte ovdje.