lovely_bones_resize.jpgDanas u hrvatskim kinima kreće prikazivanje fantasy drame Ljupke kosti prema istoimenom romanu Alice Sebold. Film je režirao, producirao i adaptirao Peter Jackson. lovely_bones_ver2.jpgDanas u hrvatskim kinima kreće prikazivanje fantasy drame Ljupke kosti prema istoimenom romanu Alice Sebold. Film je režirao, producirao i adaptirao Peter Jackson.

Susie Salmon (za Oscara nominirana Saoirse Ronan) je 14. godišnja djevojka iz Pennsylvanije koja mašta o tome da postane slavni fotograf. Njene snove prekida poremećeni susjed koji ju siluje i brutalno ubije, nakon čega njena duša putuje u raj iz kojeg promatra svoje bližnje, ali i ubojice koji planira iduće ubojstvo…
Njene shrvane roditelje koji pokušavaju pronaći ubojicu tumače Mark Wahlberg i Rachel Weisz, a u ulozi bake je Susan Sarandon.
Film je već osvojio nekoliko nagrada i nominacija, a posebno se ističe brojnost nominacija Stanleya Tuccija za najbolju sporednu ulogu među kojima je i ona za Oscara.
Jacksonovu producentsku i scenarističku ekipu čine Fran Walsh i Philippa Boyens koju s s njim već surađivali na Gospodarima Prstenova i King Kongu. Producentsku pomoć ponudio je i Steven Spielberg.
Foršpan filma koji je već osvojio publiku i kritiku pogledaje na službenim stranicama.