kick-ass_250.jpgSutra u hrvatskim kinima izlazi Kick-Ass, film o kostimiziranim osvetnicima inspiriran stripovskim junacima. Film je pak nastao inspiriran istoimenim stripom Marka Millara i Johna Romita Jr. kick-ass_250.jpgSutra u hrvatskim kinima izlazi Kick-Ass, film o kostimiziranim osvetnicima inspiriran stripovskim junacima. Film je pak nastao inspiriran istoimenim stripom Marka Millara i Johna Romita Jr.

Redatelj Matthew Vaughn (Stardust) i producent Brad Pitt predstavljaju vam klasičnu priču o povučenom teenageru Daveu Lizewskom koji voli stripove. Kako bi pobjegao iz svoje svakodnevne anonimnosti i pomogao ljudima u nevolji, navlači kostim i postaje Kick-Ass, kostimizirani junak bez ikakvih super moći ili nadnaravnih sposobnosti.
Njegov prvi okršaj s gradskim ološem prođe toliko loše da je hospitaliziran, a zbog prometne nesreće mu ugrade metalne šipke u kosti. To ga niti najmanje ne sputava u daljnjim herojskim ispadima jer je zbog oštećenja živaca postao iznimno otporan na udarce. Nakon što jedan od videa na kojem on mlati provalnike obiđe internet, slava mu je garantirana, kao i susret s rastućim brojem istomišljenih maskiranih osvetnika i imitatora. Big Daddy i njegova kćer Hit Girl žele srušiti carstvo lokalnog dilera i mafijaša Franka D’Amica.
Veliki obožavatelj stripova Nicolas Cage nije mogao odoljeti ulozi u ovakvom filmu i odmah je preuzeo ulogu Big Daddyja. Aaron Johnson tumači glavnu ulogu Kick-Assa, a Christopher Mintz-Plasse njegovog pratitelja Red Mista. Mafijaša Franka D’Amica glumi Mark Strong koji je s redateljem Vaughnom već surađivao na "Stardustu". Trailer filma i ostale informacije možete potražiti na službenoj stranici Kick-Assa.