eclipse_firstofficialposter.jpgFilmovi Twilight sage izlaze takvom brzinom da je idući u kinima prije nego što prethodni obiđe videoteke. U opticaj je pušten prvi trailer za "Eclipse", treći dio serijala. eclipse_firstofficialposter.jpgFilmovi Twilight sage izlaze takvom brzinom da je idući u kinima prije nego što prethodni obiđe videoteke. U opticaj je pušten prvi trailer za "Eclipse", treći dio serijala.

"Sumrak: Pomrčina" nastavlja gdje je "Mladi mjesec" stao. Edward mora pretvoriti Bellu u vampira ili će je Volturi ubiti zajedno s cijelim klanom Cullen, ali okoliša jer to smatra velikim prokletstvom koje ona nije zaslužila. Jacob i dalje pokušava privući Bellu na svoju stranu i pružiti joj sigurnost koju Edward ne može.
Istovremeno, veliki broj nerazriješenih ubojstava pogađa okrug Seattlea. Alice otkriva da iza toga stoji Victoria, još uvijek željna osvete…
Možda najveći šok za obožavatelje bila je odluka da Bryce Dallas Howard zamijeni Rachelle Lafevre u ulozi Victorie. Ostatak glumačke postave ostaje nepromijenjen, Kristen Stewart, Robert Pattinson i Taylor Lautner ponavljaju svoje uloge Belle, Edwarda i Jacoba.
Scenaristica Melissa Rosenberg nastavlja svoj rad na adaptaciji scenarija, a redateljsku palicu za ovaj film preuzeo je David Slade (Hard Candy). Američka će publika film gledati u lipnju, a hrvatska u srpnju tekuće godine.