repo_men.jpg Od jučer su u kinima krenula redovita prikazivanja avanturističkog spektakla Princ Perzije: Pijesak vremena i SF trilera Repo Men. princ_perzije.pngOd jučer su u kinima krenula redovita prikazivanja avanturističkog spektakla Princ Perzije: Pijesak vremena i SF trilera Repo Men.

"Princ Perzije: Pijesak vremena" rađen je prema istoimenoj platformskoj igri i vuče inspiraciju iz priča 1001 noći. Avantura prati odmetnutog princa koji pokušava spasiti bodež vremena od zlog vizira i njegove začarane vojske. Princa Dastana glumi Jake Gyllenhaal, a u pomoć mu priskaže Gemma Arterton kao princeza Tamina. Vizira tumači oskarovac Ben Kingsley, a film režira Mike Newell (Donnie Brasco).

"Repo Men" je pak SF priča o agentima megakorporacije koja proizvodi umjetne organe. Njihov je posao vratiti te organe u slučaju da mušterija ne plati skupe dugove što često rezultira smrću. Jude Law glumi Remyja, agenta kojem su nakon srčanog udara ugradili skupocjeno srce koje si ne može priuštiti. Svjestan onoga što se događa takvim ljudima, baca se u bijeg…