film_rise_planet_apes_int_trailer2Planeta majmuna: Postanak i Štrumpfovi 3D sutra kreću s prikazivanjem u hrvatskim kinima. Prvi film je prequel poznatljivom SF serijalu, a drugi “igrana” ekranizacija popularnog stripa i animiranog filma.

film_rise_planet_apes_int_trailer2Planeta majmuna: Postanak i Štrumpfovi 3D sutra kreću s prikazivanjem u hrvatskim kinima. Prvi film je prequel prepoznatljivom SF serijalu, a drugi “igrana” ekranizacija popularnog stripa i animiranog filma.

Početak Planete majmuna počinje u suvremenom San Francisku, gdje znanstvenici eksperimentiraju sa genetskim inženjeringom kako bi povećali inteligenciju i spriječili neke bolesti. Majmun Ceasar, na kojem se vrše ispitivanja, svojom inteligencijom premaši sva očekivanja, što ga udaljava od ostalih majmuna…

Glavne uloge u filmu tumače James Franco i Freida Pinto, a Ceasaru je pokrete “posudio” Andy Serkis, kojeg našim čitateljima ne moramo posebno predstavljati.

Štrumpfovi su napustili svoju šumu i nalaze se usred Central Parka u New Yorku s Gargamelom za petama. Nađu sklonište s mladim bračnim parom kojeg glume Neil Patrick Harris i Jayma Mays, a Gargamela je utjelovio Hank Azaria.

Glasove su u izvornoj verziji među ostalima posudili Jonathan Winters, Alan Cumming i Katy Perry, a u hrvaskoj ćete čuti glasove Božidara Smiljanića, Ane Kraljević, Sven Medvešeka i Roberta Ugrine.