tron-legacy-olivia-wilde-100Ovaj tjedan obradovala su nas tri foršpana za iščekivane SF filmove Tron Legacy, Cowboys & Aliens i Source Code

tron-legacy-olivia-wildeOvaj tjedan obradovala su nas tri foršpana za iščekivane SF filmove Tron Legacy, Cowboys & Aliens i Source Code…

Mnogi pamte Tron iz 1982. kao prvi film koji je koristio računalnu animaciju u tolikim količinama. Film je definitivno klasik koji je utjecao na filmsku industriju, a uskoro će dobiti i nastavak Tron: Legacy. Jeff Bridges se vraća u ulozi Kevina Flynna, sada vlasnika megakorporacije ENCOM koji je nestao prije 20 godina. Njegov sada odrasli sin Sam (Garrett Hedlund) ulazi u program kako bi našao oca koji je svo to vrijeme bio zatočen u virtualnom svijetu. U opasnoj misiji mu pomaže Kevinova pomoćnica, program Quorra (Olivia Wilde). Foršpan filma koji izlazi sredinom prosinca pogledajte ovdje.

Možete li zamisliti film smješten na divljem zapadu u kojem kauboji ruše vanzemaljske letjelice? Redatelj Jon Favreau odlučio je snimiti Cowboys & Aliens i prikazati svoju viziju te nasumične ideje u kojoj Daniel Craig i Harrison Ford glume oca i sina kauboje koji, kako pretpostavljate, zaboravljaju svoje zemaljske brige kad ih posjete gosti iz galaksije. U filmu još glume i Olivia Wilde i Sam Rockwell. Kauboji i svemirci se očekuju u srpnju iduće godine, ali foršpan možete vidjeti odmah.

Kad je u kinima izašao Moon, film prvijenac redatelja Duncana Jonesa mnogi su ostali iznenađeni kvalitetom filma. Sudeći po traileru svog idućeg filma Source Codea, Duncan bi mogao ponoviti uspjeh. Jake Gyllenhaal u njemu glumi vojnika koji se iznenada nalazi u tuđem tijelu unutar vlaka koji će eksplodirati za 8 minuta ukoliko on ne pronađe krivca.