agameofthrones-still.jpgKako doznajemo, HBO je odobrio snimanje igrane serije prema fantasy serijalu “Pjesma leda i vatre” Georgea R.R. Martina.

Prva sezona će se sastojati od ukupno 10 epizoda, što uključuje već snimljeni pilot, i pratiti prvu knjigu serijala – Igru prijestolja.

agameofthrones-still.jpgKako doznajemo, HBO je odobrio snimanje igrane serije prema fantasy serijalu “Pjesma leda i vatre” George R.R. Martina.

Ovo će sigurno obradovati brojne obožavatelje koji ovu vijest iščekuju otkada su čuli da se snima pilot epizoda. Prva sezona će se sastojati od ukupno 10 epizoda, što uključuje već snimljeni pilot, i pratiti prvu knjigu serijala – Igru prijestolja.
Snimanje se nastavlja u lipnju u Belfastu, a razne lokacije će uključivati Škotsku i Maroko. Za scenarij su zaduženi David Benioff i D.B. Weiss, a jednu od epizoda će napisati i sam Martin. Pisac se još uvijek bori s petom knjigom serijala naslovljenom A Dance with Dragons čiji se datum objave uporno pomiče.
“Pjesma leda i vatre” jest serijal poznat po duboko razrađenim likovima, mračnim političkim intrigama i rijetkim oslanjanjem na magiju. Radnja prve sezone prati događaje vezane uz nekoliko plemićkih obitelji. Godinama nakon građanskog rata, kralj uzurpator Robert Baratheon (Mark Addy) traži pomoć starog prijatelja kneza Starka (Sean Bean) u vođenju Sedam kraljevstava. Istovremeno, posljednji pripadnici prave kraljevske loze Targeryn sanjaju o povratku na Željezno prijestolje…
Punu glumačku postavu možete naći na ovoj fanovskoj stranici, a uz vijest je priložena i prva službena fotografija sa snimanja pilota serije. Igra prijestolja počet će s prikazivanjem na proljeće iduće godine.