monsters-vs-aliens-poster.jpgČudovišta protiv vanzemaljaca 3D, odnosno Monsters vs. Aliens dolaze u naša kina u tri verzije. Osim uobičajene američke verzije s glasovima originalnih glumaca i one sinkronizirane, dostupna je i inovativna InTruTM 3D inačica filma koja koristi programske alate kompanije DreamWorks Animation s najnovijom Intel tehnologijom kako bi stvorila uvjerljiviji 3-D dojam.

Glasove u izvornoj verziji posuđuju Reese Witherspoon, Seth Rogen, Hugh Laurie i Kiefer Sutherland, a u sinkroniziranoj Maja Posavec, Luka Peroš, Robert Urgina, Ranko Zidarić, Dražen Čuček, Dražen Bratulić, Željko Duvnjak i Alen Šalinović. Ovaj animirani obiteljski film režiraju Conrad Vernon i Rob Letterman.

Kada se svemirska kapsula sruši na auto Susan Reynolds, dodir s nepoznatom tekućinom pretvara ju u 15-metarskog diva. Njezino vjenčanje propada, a vojska ju je zatvorila i poslala u tajno vladino skrovište, gdje upoznaje kolege divove: Dr. Žohara, želatinu Boba, Izgubljenu Kariku i Insectosaurusa. Susan, novim imenom Ginormica, odabrana je da vodi ovaj tim u borbi za spas Zemlje od zlih izvanzemaljaca Gallaxhara.