igra_prijestolja.jpgPilot za seriju Igra Prijestolja prema popularnom serijalu fantasy knjiga “A Song of Ice and Fire” George R.R. Martina sve je bliže početku snimanja. Nakon brojnih glasina oko castinga Holly Marie Combs i Gillian Anderson kao Catelyn Stark, konačno smo dobili službene podatke oko izbora nekih glumaca. Izbor Sean Beana u ulozi kneza Eddarda Starka mnoge je ugodno iznenadila, kao i izbor Petera Dinklagea za ulogu patuljastog Tyriona. Manje poznati Mark Addy uglavnom zapamćen po svojim humorističnim ulogama u Full Montyju i vlastitoj seriji Still Standing glumit će kralja Roberta Baratheona.
 
Za ulogu Jona Snowa, vanbračnog Eddardovog sina izabran je Kit Harington koji do sada nije imao zapaženih uloga van kazališta. Jednako nepoznati Harry Lloyd glumit će svrgnutog i prognanog nasljednika krune Viserysa, a Jack Gleeson pojavit će se kao okrutni Robertov sin Joffrey.
 
Prema nekim izvorima setovi u Irskoj se grade, a po svemu sudeći serija bi iduće godine mogla biti završena. Martin ima puno povjerenje u producentski duo Benioff i Weiss te je izjavio da će sudjelovati na adaptiranju scenarija za seriju.