thundercats_tease.jpg Japanski studio za animaciju koji je u suradnji s Warner Brosom već donio Batman: Gotham Knight i The Animatrix kreće s oživljavanjem serijala ThunderCats. thundercats_tease.jpgJapanski studio za animaciju koji je u suradnji s Warner Brosom već donio Batman: Gotham Knight i The Animatrix kreće s oživljavanjem serijala ThunderCats.

ThunderCats je animirana serija o furryjima koja je bila popularna sredinom 80-ih. Tko je gledao He-Mana, sigurno nije propuštao ni ThunderCatse svakog jutra prije škole preko slovenske televizije.

Za one koji ipak nisu čuli za to, serija prati pustolovine mačkolikih astronauta čiji se svemirski brod ruši na "Treću Zemlju" gdje se bore protiv zle mumije i njegovih mutantskih pomoćnika oko mača s čarobnim kristalom.

Produkcijska kuća Rankin/Bass održala je seriju četiri sezone, a snimili su i TV film "Thundercats – HO!" (nazvanu prema borbenom pokliču glavnog junaka). Prema njihovom prototipu rađene su i klon serije SilverHawks i TigerSharks, koje su bile više-manje ista stvar samo u svemiru i morskim dubinama.

Nova serija će se prikazivati na Cartoon Networku početkom iduće godine što je utjeha hard-core obožavateljima nakon razočaranja da se igrani film ipak neće snimiti.