thor_odin_hopkins-100.jpgMarvel polako, ali sigurno, zatvara krug filmova koji se bave osnivanjem super-junačke skupine “The Avengers” koju čine Hulk, Iron Man, Thor, Captain America i manje poznati Ant-Man i Wasp.

thor_odin_hopkins.jpg

Marvel polako, ali sigurno, zatvara krug filmova koji se bave osnivanjem super-junačke skupine “The Avengers” koju čine Hulk, Iron Man, Thor, Captain America i manje poznati Ant-Man i Wasp.

Iron Man 2 natuknuo je sitnice o Captain America i Thor  filmovima koji su trenutno u produkciji, no najiščekivaniji film je upravo The Avengers u režiji Joss Whedona koji izlazi u ožujku 2012. godine.

Nova fotografija za film Thor prikazuje Anthony Hopkinsa kao Odina. S lijeva vidimo boga groma Thora kojeg glumi Chris Hemsworth a s desna njegovog zakletog neprijatelja Lokija kojeg tumači Tom Hiddleston. Redatelj Kenneth Branagh vjeruje da će film biti solidna ekranizacija Marvelovog stripa i da neće biti poput uobičajenih filmova tog tipa. Kako bilo, film izlazi krajem ožujka iduće godine.

Chris Evans koji je za Marvel već glumio Human Torcha u Fantastic Four filmovima preuzeo je ulogu Kapetana Americe koji će se radnjom smjestiti u period 2. Svjetskog rata, a njegovu pojavu možemo očekivati i u Avengersima. Film izlazi nekoliko mjeseci nakon Thora, a oba filma će biti predstavljena u 2-D i 3-D tehnici.

Iako je Edward Norton izrazio želju da ponovi ulogu Hulka/Bruce Bannera u Avengersima, izgleda da će ga zbog silnih obaveza zamijeniti neki drugi glumac. Za sada je najizgledniji Mark Ruffalo.