sandman-and-death.jpgSerijal stripova o gospodaru snova Morpheusu uskoro će biti adaptiran u Warner Bros. TV seriju.

sandman-and-death.jpg

Serijal stripova o gospodaru snova Morpheusu uskoro će biti adaptiran u Warner Bros. TV seriju.

Sandmana je osmislio pisac Neil Gaiman koji se odmaknuo od uobičajenih stripova o superjunacima te ispričao mitološku i fantastičnu priču o sedmero braće i sestara koji predstavljaju besmrtne sile svemira, a uključuju Smrt, San, Sudbinu i druge.
Centralna figura stripa jest San odnosno Morpheus kojeg skupina čarobnjaka zabunom otme umjesto njegove sestre Smrti. Nakon 70 godina zatočeništva, on se uspjeva osloboditi i osvetiti svojim otmičarima te kreće u potragu za svojim magičnim relikvijama kako bi povratio moći i obnovio kraljevstvo snova.
Kao jedan strip koji je odlično prihvaćen od publike i kritike te nagrađen mnogim nagradama, The Sandman je bio odličan mamac za Warner Bros. Kuća još nije odabrala nositelja serije, ali je trenutno najizgledniji redatelj i scenarist Eric Kripke, autor serije Supernatural. Gaiman nema previše kontrole nad nastankom serije, iako je izrazio redateljske ambicije jer već duže vrijeme planira snimiti film Death: The High Cost of Living s producentom Guillermom del Torom.