commader-shepherd-me_100.jpg Legendary Pictures otkupio je prava za ekranizaciju popularne akcijske RPG igre “Mass Effect” koju će snimati u koprodukciji s tvrtkom Warner Bros.

commader-shepherd-me.jpgLegendary Pictures otkupio je prava za ekranizaciju popularne akcijske RPG igre “Mass Effect” koju će snimati u koprodukciji s tvrtkom Warner Bros.

Izvršni producenti Avi i Ari Arad na filmu će raditi s Thomasom Tullom i Jonom Jashnijem iz Legendaryja. Aradi su kao producenti obradili većinu novijih i starijih ekranizacija Marvelovih stripova. Trenutno se pregovara s Markom Protosevichem koji bi mogao pisati scenarij prema ovoj epskoj SF seriji igara.

Radnja trilogije “Mass Effect” zbiva se gotovo 200 godina u budućnosti, a ljudi su se otkrićem efekta mase približili drugim galaktičkim civilizacijama. Njihova nastojanja da se potpuno integriraju kao ravnopravni članovi Citadele narušava odbjegli agent koji želi probuditi drevnu vanzemaljsku rasu i istrijebiti sve rase saveza.

O glumcu koji bi mogao tumačiti zapovjednika Sheparda, protagonista serijala, još nema službenih informacija, iako su fanovi naklonjeni Matthewu Foxu i Dominicu Purcellu. Za izvorni izgled lika u igri poslužio je nizozemski model Mark Vanderloo.