star_wars_logoGeorge Lucas ponukan uspjehom Avatara planira približiti Ratove Zvijezda novim generacijama, što je zapravo tajna šifra za skupljanje još novca putem stare zlatne koke.

lucas_portmanGeorge Lucas ponukan uspjehom Avatara planira približiti Ratove Zvijezda novim generacijama, što je zapravo tajna šifra za skupljanje još novca putem stare zlatne koke.

Početkom 2012. godine u kinima će se prikazati Fantomska prijetnja sa scenama u svemiru (i vjerojatno još nekim odabranim situacijama) nadograđenim u 3D. Stara trilogija koja uključuje Novu nadu, Imperij uzvraća udarac i Povratak Jedija vjerojatno će imati potpuno izmijenjene CGI scene u svemiru koje bi trebale zamijeniti originalne scene s maketama.

Osim toga, najavljen je i prelazak filmova na Blu-Ray s novim, nikad prije viđenim scenama. Sličnu je strategiju Lucas koristio na 20. obljetnicu kad je 1997. izbacio digitalno poboljšanu Novu nadu u kina. Računalna tehnologija mu je omogućila da prikaže scenu koju nije mogao ranije (razgovor Hana Sola s CGI Jabba the Huttom u hangaru), ali i da promijeni neke scene kako mu odgovara (Han Solo je pucao prvi na Greedoa).

Za Blu-Ray ediciju predstavljena je kratka scena iz Povratka Jedija u kojoj Luke sastavlja lightsaber dok ga Vader telepatski pokušava nagovoriti da prijeđe na tamnu stranu.