legend_guardians-1Sutra kreće prikazivanje animiranog prvijenca Zacka Snydera. Legenda o čuvarima 3D je obiteljski film snimljen prema dječjim knjigama Guardians of Ga’Hoole autorice Kathryn Lasky.

 

legend_guardiansSutra kreće prikazivanje animiranog prvijenca Zacka Snydera. “Legenda o čuvarima 3D” je obiteljski film snimljen prema dječjim knjigama “Guardians of Ga’Hoole” autorice Kathryn Lasky.

Priča prati mladu sovu Sorena koji sanja o pustolovinama i junacima dok njegov brat Kludd želi zadiviti oca i postati uspješan lovac.

Dvojica braće upadaju u kandže Čistih, sova koje smatraju da su superiorne nad ostalim bićima. Soren, koji vjeruje u legendu o čuvarima, uspjeva pobjeći kako bi potražio mitsko stablo Ga’Hoole i porazio Čiste…

Kao što je običaj pri animiranim filmovima, okupljena je impresivna glumačka postava da posudi svoje glasovne talente.

Jim Strugess posuđuje glas Sorenu, a u filmu su i Geoffrey Rush, Hugo Weaving, Sam Neill, Helen Mirren i Anthony LaPaglia. Scenarij za film pisali su John Orloff i John Collee koji nemaju zapaženog prethodnog iskustva. No, poznato je da redatelj Snyder voli poštivati izvorni materijal stoga obožavatelji knjiga nemaju brige.

Oni koji žele pogledati foršpan mogu to učiniti na službenim stranicama filma.