captainamericaredskull-100Super bowl je poznat kao jedan od najgledanijih događaja na američkoj televiziji i kao takav je ciljano zasipan skupim i često jedinstvenim reklamnim pauzama. To ga prirodno čini pogodnim tlom za lansiranje filmskih foršpana za ljetne hitove…

captainamericaredskullSuper bowl je poznat kao jedan od najgledanijih događaja na američkoj televiziji i kao takav je ciljano zasipan skupim i često jedinstvenim reklamnim pauzama. To ga prirodno čini pogodnim tlom za lansiranje filmskih foršpana za ljetne hitove…

Ove godine gledatelji NFL-a su mogli vidjeti niz 30-sekundnih trailera za nadolazeće filmove. Možda vam se čini da je to malo vremena ali bi se začudili koliko se toga može saznati o filmu iz 30 sekundi.

Captain-America-Red-Skull

CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER

Prvi ikad foršpan filma o najstarijem Avengeru pokazuje nam kako je kržljavi američki vojnik Steve Rogers (Chris Evans) tokom Drugog svjetskog rata postao pokusni kunić za projekt Supervojnika. Osim toga, napokon vidimo Huga Weavinga u ulozi Nacističkog znanstvenika Crvene lubanje koji je u filmu glavni protivnik Captaina Americe. Na vrhu članka možete vidjeti njegovu fotografiju prije “plastične operacije” a niže onu nakon transformacije u Crvenu lubanju.

                                      

 

SUPER 8

Novi projekt J. J. Abramsa i Stevena Spielberga donedavno je bio obavijen velom tajne poput onog koji je okruživao film Cloverfield. Veo je napokon skliznuo u eksplozivnom traileru u kojem saznajemo da je iz Area 51 pobjegao moćni svemirac i da američka vlada čini više štete nego dobra u svojim nastojanjima da ga uhvate.

                                    

 

THOR

Marvelov Thor kreće s prikazivanjem prije kapetana Americe, a pratit će posramljenog Asgardskog boga (Chris Hemsworth) koji biva prognan na Zemlju zbog svoje oholosti.

Film je dio Marvelovog projekta koji će ujediniti Hulka, Iron Mana, Captaina Americu i Thora u Joss Whedonovom nadolazećem spektaklu Avengers o toj značajnoj skupini superjunaka.

                            

 

PRIEST

Paul Bettany glumi svećenika/lovca na vampire u još jednom akcijskom šundu, ovoga puta prema scenariju mange Min-Woo Hyunga. Ostale uloge tumače Karl Urban, Maggie Q i Stephen Moyer.

              

 

BATTLE: LOS ANGELES

Akcijski spektakl ili film katastrofe, Borba nad Los Angelesom je nova priča o invaziji iz svemira koja pokušava istrijebiti čovječanstvo. Aaron Eckhart glumi jednog od američkih marinaca koji vodi postrojbu protiv nadmoćnih neprijatelja…

Iako je koncept filma viđen previše puta, od redatelja Jonathana Liebesmana se ipak nadamo da će nam priuštiti sviježu perspektivu na priču.

 

 

COWBOYS AND ALIENS

Uz sve ove trailere mislim da već primjećujete uzorak koji je “in” ove godine. To su naravno svemirci svih vrsta i oblika kojima je zajednička samo želja za našim istrebljenjem. Cowboys and Aliens je barem poseban po tome što nam pruža western setting za priču u kojoj se otac i sin kauboji  (Harrison Ford i Daniel Craig)pokušavaju oduprijeti laserima iz letećih tanjura. Film režira Jon Favreau, odgovoran za uspješne Iron Man filmove.

 

 

TRANSFORMERS: DARK SIDE OF THE MOON

Trailer trećeg nastavka borbe između Autobota i Decepticona počinje novo poglavlje otkrićem da na mjesecu postoji zapuštena Cybertronska baza što dvije frakcije tjera na svemirsku utrku…

Novi nam spot s Super Bowla donosi pola minute eksplozija i Transformers akcije, kao i novu protagonisticu. Umjesto Megan Fox, koja je otpala zbog nesuglasica s Michaelom Bayom gledat ćemo Engleski model Rosie Huntington-Whiteley.

 

LIMITLESS

Bradley Cooper glumi pisca koji dođe u posjed droge koja bi mu omogućila da umjesto navodnih 20% iskoristi puni potencijal mozga. Nakon korištenja njegove reakcije postaju brže, um britkiji, a svaki zadatak naizgled lagan. U filmu se pojavljuje i Robert De Niro koji glumi antagonista.

Umjesto skraćene verzije za Super Bowl pogledajte punu verziju foršpana i saznajte može li film biti pametan poput glavnog lika.

 

PIRATES OF THE CARRIBEAN: ON STRANGER TIDES

Pirati kreću na novu avanturu, ovoga puta u potragu za Fontanom mladosti ili zdencem života. Na putu kapetana Jacka Sparrowa naći će se sirene, zombiji i zloglasni gusar Crnobradi.

 

THE ADJUSTMENT BUREAU

Još jedan film po kratkoj priči SF legende Philipa K. Dicka je romantični triller (da, čudno zvuči skupa) sa Mattom Damonom i Emily Blunt. Njihovi likovi su okruženi neobičnim okolnostima koje ih spriječavaju u ostvarivanju romantične veze. 

Oni otkrivaju da su za to odgovorni tajanstveni ljudi koji povlače sve konce i određuju kakva je naša sudbina.