ned-and-robert-btsKao što smo i očekivali, nakon skupljenih 4,2 milijuna puta odgledane prve epizode i odličnih reakcija publike i kritike, odobreno je snimanje druge sezone Igre prijestolja.

ned-and-robert-btsKao što smo i očekivali, nakon skupljenih 4,2 milijuna puta odgledane prve epizode i odličnih reakcija publike i kritike, odobreno je snimanje druge sezone Igre prijestolja.

Paralelno uz gledanje prve sezone slijedi nam godina ispunjena praćenjem priprema druge sezone prema knjizi Sraz kraljeva. Koje će casting odluke donjeti producenti Benioff i Weiss, gdje će snimati nove epizode i koliko će ih biti?

Autor serijala knjiga George R.R. Martin pisat će jednu epizodu za drugu sezonu, onu koja pokriva bitku kod Crnovode. Izrazio je nadu da Sraz kraljeva ima više epizoda, njih 12, budući da je knjiga obilnija sadržajem i stranicama.

Već smo vam pisali da Gemma Jackson obilazi Europu u potrazi za novim lokacijama za snimanje. Posjet Dubrovniku dao je nade hrvatskoj publici da će možda baš kod nas biti sniman dio serije.

Kad je riječ o seriji čiji uspjeh počiva dobrim dijelom na mudrom odabiru glumaca, moramo se pitati tko će glumiti ključne nove likove? Davos, Stannis, Melisandre i Brianne su redom veliki likovi koje upoznajemo u Srazu kraljeva.

Clash-of-Kings-stannis

Davos je jedan od likova kroz čije oči pratimo dio radnje druge knjige, iako sam po sebi ne radi puno. S vremenom postaje manje angažiran u priči pa se možemo nadati još jednom velikom imenu koje se može posvetiti projektu, a neće se morati sputavati narednim sezonama serije. Česti su prijedlozi publike Gary Oldman, Robert Carlyle i Tim Roth.

Stannis, ogorčeni brat kralja Roberta od ulaska u ring ostaje jedan od agresivnijih igrača Igre prijestolja. Glumačka imena koja fanovi žele povezati s njim su Mark Strong i Rufus Sewell.

Crvena svećenica Melisandre pomaže Stannisu u nastojanjima da preuzme Željezno prijestolje i unatoč svemu ostaje tajanstveni lik u serijalu. Nadamo se da će se to promijeniti u petoj knjizi A Dance with Dragons gdje postaje POV (point of view) lik. Za nju se često spominju Christina Hendricks i Tricia Helfer kao poželjni kandidati. Obje su izgledne, dok Tricia sigurno ima veće ambicije budući da je prošle godine već pokušala dobiti ulogu Cersei u seriji.

Posljednji veliki casting kojem se možemo nadati je ratnica Brianne. Njena uloga u seriji postepeno raste, a zbog specifičnog izgleda bi mogla biti najzahtjevnija za odabrati. Hoće li producenti uzeti muškobanjastu ali zgodnu Katee Sackhoff ili ostati vjerni knjigama i učiniti ju ogromnom i ružnom?

Tko su vaši favoriti? Pišite nam dolje u komentarima ili se pridružite raspravi u topicu na Eydis forumu.