javier-bardem-100Redatelj Ron Howard jučer je zajedno sa Universalom objavio da je za ulogu revolveraša Rolanda Deschaina odabran španjolski oskarovac Javier Bardem.

javier-bardem-biutifulRedatelj Ron Howard jučer je zajedno sa Universalom objavio da je za ulogu revolveraša Rolanda Deschaina odabran španjolski oskarovac Javier Bardem.

Bedrem je bio u užem izboru za ulogu protagonista serijala The Dark Tower zajedno sa Viggom Mortensenom i (navodno) Christianom Baleom. Mortensen se ipak ne može žaliti jer je i njemu ovih dana sjela zanimljiva uloga Lovca u novom filmu Snow White and the Huntsman u kojem će uz njega vjerojatno nastupati Kristen Stewart. Uz novu Crvenkapicu i Ivicu i Maricu, naziremo “bajkoviti” trend.

Fanovi Kingovog životnog djela vjerojatno će biti zadovoljni izborom Javiera Bedrema, a sam pisac još nije reagirao na casting. Uloga Sussanah Dean je sljedeća na razmatranju a najveće šanse imaju glumice Naomie Harris i Jennifer Carpenter.

Prvi film se priprema za 2013. godinu a Ron Howard je objasnio da će biti više orijentiran na akciju, za razliku od miniserije koja će imati više dramskih elemenata i biti usmjerena na same likove. Projekt koji će se sastojati od 3 igrana filma između kojih slijedi sezona serije od 6 epizoda sigurno će zadati puno muka ambicioznom redatelju Howardu.