izvrsitelji.jpg "Izvršitelji nauma Gospodnjeg" našli su se na francuskom tržištu, pa tako i došli u ruke određene filmske kompanije. Očito je netko važan pročitao knjigu, ili čuo za nju, tako da francuska filmska kuća "Pathé" (Asterix na Olimpijskim igrama, Centurion)ozbiljno razmišlja o snimanju filma prema romanu Zorana Krušvara. izvrsitelji.jpg "Izvršitelji nauma Gospodnjeg" našli su se na francuskom tržištu, pa tako i došli u ruke određene filmske kompanije. Očito je netko važan pročitao knjigu, ili čuo za nju, tako da francuska filmska kuća "Pathé" (Asterix na Olimpijskim igrama, Centurion) ozbiljno razmišlja o snimanju filma prema romanu Zorana Krušvara. Iako na njihovim stranicama nema službene objave, odgovor koji smo primili glasio je kako oni još ne mogu potvrditi tu glasinu. Zoran Krušvar, koji je inače uvijek otvoren prema medijima, ovaj puta je rekao da još uvijek ne može (ne smije?) govoriti o tome, ali isto tako nije niti zanjekao.

Dva osnovna motiva nalaze svojemjesto u romanu. To su pripadnici reda Izvršitelja nauma Gospodnjeg itajanstvena maska. Izvršitelji su svećenički red kojem je glavni zadatakborbaprotiv Sotoninog okota, bilo u obliku vještice, bilo vampira. O masci, ilirogatoj kacigi, se malo zna osim da se pomoću nje može komunicirati s Bogom.

Sam roman u Hrvatskoj je privukao veliku pažnju ljubitelja fantasy žanra, a vrlo brzo se probio i u druge zemlje Europe. Recenziju romana možete potražiti na našem portalu, odnosno ovdje, a ako još do sada niste pročitali knjigu, svakako je preporučamo. Ako ništa drugo, barem ćete biti upućeni u film!