crystalskullteaserposter.jpgNapokon je izišao trailer za dugo očekivani, četvrti nastavak u serijalu o Indiani Jonesu. Produkcija filma dugo je bila pokrivena velom tajne i poznata po brojnim skandalima vezanim uz krađu rekvizita i otkrivanje radnje.

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ponovno je spojio redatelja Stevena Spielberga i producenta Georga Lucasa. Lucas je ideju o kristalnim lubanjama predstavio Spielbergu još davne 1989. ali je ovaj odbio ideju koja uključuje lubanje. Film nije počeo snimati do prošle godine kada su se napokon dogovorili oko te ideje.

Naslovnu ulogu tumači ostarjeli Harrison Ford, pa je tako i Indiana stariji i mudriji. Profesor Jones se ovog puta bori protiv Sovjetskog Saveza čije jedinice vodi zla i predivna Spalko (Cate Blanchett). Njihov cilj je pronaći kristalnu lubanju u Srednjoj Americi jer navodno sadrži neobična magična svojstva. U filmu se pojavljuje i Indianina stara ljubav, Marion Ravenwood koju je i u prvom filmu glumila Karen Allen, nekadašnja Spielbergova djevojka. Novi lik u serijalu je Mutt (Shia LeBeouf), mladi greaser.

Film izlazi 22. svibnja ove godine, a dok čekate, posjetite službenu stranicu i pogledajte trailer.