inception_poster.jpg Christopher Nolan predstavlja projekt koji je pisao, režirao i producirao, a bavi se snovima i manipulacijom podsvjesti. Svi fanovi koji iščekuju novog “Batmana” uvjereni su u kvalitetu ovog SF trilera, a prema onom što je predstavljeno, zašto i ne bi bili?

inception475.jpg

Christopher Nolan predstavlja projekt koji je pisao, režirao i producirao, a bavi se snovima i manipulacijom podsvjesti. Svi koji iščekuju novog “Batmana” uvjereni su u kvalitetu ovog SF trilera, a zašto i ne bi bili?
U svojoj prvoj suradnji s Nolanom, Leonardo Di Caprio glumi Doma Cobba, vrhunskog lopova koji se bavi krađom korporacijskih tajni. Ne obija on sefove ili krade papire, njegove metode su profinjenije po tome što napada žrtve dok su najranjivije – kad spavaju. Posebnom tehnologijom ulazi ljudima u snove i izvlači ideje koje kasnije prodaje konkurenciji. Njegova profesija ga čini međunarodnim bjeguncem, a jedini način da vrati život u normalu jest da izvede obrnuto od savršene pljačke. Zajedno s nekolicinom profesionalaca ulazi u svijet snova gdje planira podmetnuti ideju…
Film redatelja “Mementa” i “Nesanice” već se sada uspoređuje s klasicima poput “Matrixa” i “Grada Tame” zbog svojeg mračnog i nadrealnog ugođaja. Uz Di Capria glumi iskusna ekipa koja je već imala iskustva s Nolanom kao što su Michael Caine, Cillian Murphy i Ken Watanabe, ali i Ellen Page, Joseph Gordon-Levitt i Marion Cotillard. 
Na službenoj je stranici “Inceptiona” ovih dana predstavljen foršpan, a film će u hrvatskim kinima izići pod nazivom “Početak” s očekivanim datumom prikazivanja 22. srpnja ove godine.