highlander_lambert-100U remake valovima naslova iz ’80 koji kontinuirano pogađaju gledatelje iskristalizirala se budućnost imena Highlander.

highlander_lambertU remake valovima naslova iz ’80 koji kontinuirano pogađaju gledatelje iskristalizirala se budućnost imena Highlander.

Naime, posao scenarista preuzela je Melissa Rosenberg, najpoznatija po filmovima Twilight. Highlander je planiran dulje vrijeme, ali se nije moglo dogovoriti oko produkcijskog plana i imena koja bi trebala nositi razvoj naslova.

Highlander je kultni sword&sorcery naslov iz 1982. godine o besmrtnim ratnicima koji se kroz ljudsku povijest bore za dostizanje apsolutne moći. Iako su izvorni film slijedili nizovi loših nastavaka i spin-off radova, Highlander ima pozitivnu reputaciju i veliku bazu fanova, stoga je ideja o rebootu prihvaćena klasično – jedni su zadovoljni, drugi smatraju da se bogohuli, ali u oba slučaja nastala je panika objavom imena scenarista, strah da će Highlander biti sve samo ne Highlander.

Melissa Rosenberg pisala je za različite naslove koji tematski ili po elementima na ovaj ili onaj način dotiču koncept Highlandera, poput popularne serije Dexter, što bi uključivalo krv i mračnu atmosferu, film Step Up i seriju OC, što bi uključivalo romansu, te Twilight, što bi uključilo supernatural elemente, pa ne valja skakati pred rudo. S druge strane, kada se sve zbroji, Highlander se obožavao zbog likova, scena i borbi, što i nije najjača strana scenaristice.

Reboot je prije svega pokrenut zbog zarade, stoga gledateljima preostaje čekati, a HC fanovi bi mogli razmisliti o molitvi.