Henry_Cavill_super-100Brojnim vijestima oko castinga pridružujemo još jednu – za Snyderov reboot Supermana izabran je glavni glumac.

Henry_Cavill_superBrojnim vijestima oko castinga pridružujemo još jednu – za Snyderov reboot Supermana izabran je glavni glumac.

Henry Cavill, poznat po ulozi u seriji Tudori i manjoj ulozi u Stardustu, izabran je za ulogu Clarka Kenta/Supermana u novom filmu Zacka Snydera. Zanimljivo je što je glumac doletio “iz vedra neba”, uopće nije bio među fanovskim favoritima ili glumcima za koje su kružile glasine da se razmatraju za ulogu kao što su bili Jon Hamm (Mad Men) i Joe Mangeniello (True Blood).

Superman: Man of steel ne može se smatrati remakeom budući da će se radnja usredotočiti na Supermanove početke i odvijati prije događaja iz ostalih filmova, a u isto se vrijeme neće orijentirati na neki određeni strip ili baviti samim postankom Čovjeka od čelika.

Scenarist i stripaš David S. Goyer (Dark City, Blade trilogija, Batman Begins i ostali Nolanovi Dark Knight filmovi) prošle je godine izjavio da kao negativce možemo očekivati Lexa Luthora i Brainiaca. Nolan je neko vrijeme bio povezan uz film kao redatelj i producent, ali je napustio tu poziciju zbog drugih obaveza, a redateljima Darrenu Aronofskom, Duncanu Jonesu i Tonyju Scottu poziciju je preoteo Zack Snyder. Film je najavljen za prosinac 2012. godine.