excalibur.jpgHRT nas je ugodno iznenadio svojim filmskim programom za ovaj vikend. Prikazivat će se dva kultna filma fantazije – "Ekskalibur: Mač kralja Artura" u subotu i "Legenda" u nedjelju. excalibur.jpgHRT nas je ugodno iznenadio svojim filmskim programom za ovaj vikend. Prikazivat će se dva kultna filma fantazije – "Ekskalibur: Mač kralja Artura" u subotu i "Legenda" u nedjelju.

Među brojnim ekranizacijama, "Ekskalibur" je možda najupečatljivija vizualizacija mita o kralju Arturu i njegovom kultnom maču. U filmu Johna Boormana glavnu ulogu tumači Nigel Terry, a u ostalim ulogama prepoznat ćete Helen Mirren, Gabriela Byrnea, Liama Neesona i Patricka Stewarta. Ako još niste pogledali ovaj hvaljeni film, prava je prilika ovu subotu u 23:15 na prvom programu HRT-a ako se, naravno, ne zabavljate na SferaKonu.
Glavni razlog za ili protiv gledanja "Legende" mogla bi biti mentalna slika Toma Cruisea u zagrljaju s jednorogom. Klasična fantasy priča o borbi protiv tamnog gospodara bila je nominirana za Oscara a s vremenom je stekla i kultni status. Prema programu film će biti emitiran na prvom programu u nedjelju u 22:50.