halo-caffe.jpgU hollywoodskom bunaru ideja ostalo je još samo blata pa nije ni čudo što se industrija filma okrenula industriji igara za inspiraciju. Osim Tekkena, koji izlazi ove godine, iduća će biti bogatija za čak pet filmova rađenih prema velikim i uspješnim igrama.

Prince of Persia: The Sands of Time, kojeg producira Jerry Bruckheimer, mogao bi biti pravi ljetni hit iduće godine. Jake Gyllenhaal glumi princa Dastana koji uz pomoć princeze Tamine (Gemma Arterton) planira zaustaviti zlog Nizama (Ben Kingsley) koji posjeduje "Pijesak Vremena", božanski dar kontroliranja vremena.

The King of Fighters još je jedan film prema borilačkoj igri koji ne može pratiti jednostavnu strukturu radnje. Bit će nešto sf elemenata i putovanja kroz dimenzije, ali od filma ne očekujte ništa osim bezumne akcije.

BioShock svojom radnjom i atmosferom pruža odličan predložak za film što je Gore Verbinski i prepoznao. Fanovi mogu biti sigurni jer ako je od Disneyeve atrakcije napravio trilogiju Pirata s Kariba, ne može pogriješiti s tranzicijom igre na film.

Metal Gear Solid je kao film najavljen prije 12 godina. Hideo Kojima glatko je odbio ponudu Uwea Bolla da režira, a navodno je i Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood) zainteresiran. Christian Bale je izrazio želju da glumi Solida Snakea, a što će biti od toga – vidjet ćemo.

Gears of War konzolaška je pucačina iz trećeg lica koja je osim ovogodišnjeg nastavka izrodila stripovske adaptacije i knjige, a i film je na putu. Trenutno nije sigurno tko je sve na projektu.

Uz gore navedene filmove valja izdvojiti i one projekte koji će izaći malo kasnije. Peter Jackson snima film Halo. Autori igre God of War raspravljaju o snimanju filma, ali trenutno nemaju ni redatelja ni scenarij. Nedavno je najavljeno i snimanje filma Shadow of the Colossus s Kevinom Misherom (The Scorpion King) kao mogućim producentom.