looper-movie-promo-posterFotografija sa seta znanstveno-fantastičnog filma Looper, na kojem odmara redatelj i scenarist Rian Johnson, otkriva izgled vremenskog stroja.

looper-movie-promo-posterFotografija sa seta znanstveno-fantastičnog filma Looper, na kojem odmara redatelj i scenarist Rian Johnson, otkriva izgled vremenskog stroja.

Radnja se odvija u sadašnjosti, gdje Joseph Gordon-Levitt glumi ubojicu za mafiju, a jedine žrtve su mu ljudi poslani iz budućnosti. Kad jednu od svojih meta prepozna kao sebe iz budućnosti (Bruce Willis), okoliša dovoljno da čovjeku dopusti bijeg.

Zanimljivo je što je Bruce Willis u SF žanru već imao slično iskustvo sa vremenskim petljama, kad je njegov lik kao dječak gledao smaknuće sebe kao odraslog muškarca u Terry Gilliamovom filmu Twelve Monkeys.

Redatelj Rian Johnson je svojim prvim filmom Brick, u kojem je također glumio Gordon-Levitt, izokrenuo žarn noir-filma. Grubu detektivsku priču preselio je iz kišnih i mračnih ulica u predgrađe i srednju školu i stekao kultni status. Rana prikazivanja Loopera mu predviđaju sličnu sudbinu, a kritičari su realistični i pametni pristup temi usporedili s filmom Moon Duncana Jonesa.

Uz Gordon Levitta i Willisa u filmu glume Emily Blunt, Jeff Daniels i Paul Dano. Looper izlazi krajem godine, a nadamo se da će biti dovoljno svjež, pametan i zanimljiv da privuče publiku u kina.

looper-time-machine