dragon_age_poster.png Nakon što je Electronic Arts u suradnji s Funimationom napravio anime filmove prema igrama Dead Space i Dante’s Inferno, bilo je jasno da će i Dragon Age uskoro tim stazama. EA je to ovih dana i potvrdio – snima se anime Dragon Age. dragon_age_poster.pngNakon što je Electronic Arts u suradnji s Funimationom napravio anime filmove prema igrama Dead Space i Dante’s Inferno, bilo je jasno da će i Dragon Age uskoro tim stazama. EA je to ovih dana i potvrdio – snima se anime Dragon Age.

Ova BioWareova RPG igra nije imala sreće poput Mass Effecta koji je također nedavno otkupljen za ekranizaciju, ali za igrani film.

Ugrubo, Dragon Age je fantasy RPG igra u svijetu kojeg izumirući red Gray Wardena štiti od demonskog Blighta koje predvodi drevni zmaj. S obzirom na trud uložen u stvaranje svijeta u igri, Funimationu neće biti teško napraviti zanimljiv anime.

Pitanje je kako će fanovi reagirati na film kada izađe s obzirom na to da se većina potajno nadala dugometražnom CGI filmu kao što je kratki "Sacred Ashes" koji je prethodio igri.